Μάραθος (Χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν βελτιωτικό γεύσης) 15gr BIOSAMOS
Με άρωμα που μοιάζει εξαιρετικά με αυτό του γλυκάνισου και ελαφρώς γλυκιά γεύση, ο Μάραθος χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν βελτιωτικό της γεύσης, σε σαλάτες σαν μυρωδικό, αλλά και σε διάφορα φαγητά. Ιδιαίτερα στην κρητική κουζίνα, το μάραθο κατέχει εξέχουσα θέση, με τις γνωστές μαραθόπιτες αλλά και τα μαυρομάτικα φασόλια με μάραθο και σπανάκι. Επίσης, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην αρωματοποιία και στην οινοπνευματοποιία. Θεωρείται πως έχει μυοχαλαρωτική δράση, ενώ παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει από εντερικούς σπασμούς, κράμπες στο πεπτικό σύστημα, γαστρεντερικά συμπτώματα.